Formule 1

De messen worden geslepen voor Imola: updates voor de Ferrari SF-24 en de Red Bull RB20!

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2024 05:02

De Grand Prix van Miami beloonde McLaren ruimschoots met de overwinning van Lando Norris. Het was zelfs ver boven eerdere verwachtingen. Het team uit Woking had zich echter goed voorbereid op de Amerikaanse race met een aantal grote updates. En een dosis geluk tijdens de race vormde de safety car, die op een cruciaal moment in de baan verscheen. Zonder de actie is het moeilijk een triomf van deze omvang voor McLaren voor te stellen. Maar zonder geluk vaart niemand wel, zeggen ze.

Max_Verstappen_GP_Miami_2024Max Verstappen krijgt in imola de beschikking over een sterk geüpdatete RB20

Niet hetzelfde tempo
Het tempo bleek in werkelijkheid bij alle topcoureurs erg overeenkomstig te zijn. Max Verstappen leidde de rest van de groep niet zoals hij dat gewoonlijk doet en werd achtervolgd door het treintje bestaande uit Oscar Piastri, Charles Leclerc en Carlos Sainz. De jonge Australiër beschikte slechts over de helft van de updates die op de MCL38 werden toegepast, maar ook hij zal het volledige potentieel kunnen benutten op Imola.

Updates niet doorslaggevend
Ter gelegenheid van de eerste van de twee Italiaanse rondes van het F1-wereldkampioenschap zal Ferrari met de langverwachte evolutie van zijn SF-24 naar Imola komen: "We moeten niet verwachten dat de updates doorslaggevend zullen zijn, maar ze zullen in ieder geval betere prestaties leveren binnen zo’n compacte groep”, legde Frédéric Vasseur uit aan de media aan het einde van het weekend in Miami.

Red Bull versnelt update-proces
Als de teambaas van Ferrari de verwachtingen probeert te temperen, is het duidelijk dat er nog steeds een tastbaar resultaat wordt verwacht. Als reactie hierop zal Red Bull, volgens een bericht van Auto Motor und Sport, een tweede update verzorgen voor de RB20, de eerste was in Suzuka. Ook in Milton Keynes versnellen ze nu hun update-proces, misschien nu toch bezorgd over zijn naderende rivalen. De tweede plaats in Miami bewees dat ook Max Verstappen verslagen kan worden…

Ferrari SF-24Ferrari zal voor zijn thuispubliek in Imola op het circuit dat zelfs zijn naam draagt, verschijnen met een sterk verbeterde SF-24.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS