Formule 1

Alex Albon: "We weten nu dat dit werd veroorzaakt door schade aan de vloer in een eerdere bocht"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 8 mei 2024 06:30

Hij heeft betere Grand Prix-weekenden gekend. Voor Alex Albon en Williams F1 was de 2024 MIAMI Grand Prix een race om snel te vergeten. Terwijl Logan Sargeant uit de race werd gekegeld, kon ook Albon geen potten breken op het Miami International Autodrome.

Alex Albon - Williams F1


Alex Albon: We hebben het hele weekend geworsteld met grip en daarna geprobeerd om een lange run op de banden te doen, wat niet werkte. Het is waarschijnlijk een van de meest uitdagende races die ik met het team heb gereden, dus we moeten begrijpen waarom het zo moeilijk was."

"Het is waar, we hadden geen slecht tempo, maar de auto's achter ons reden allemaal op nieuwe banden. Je kunt niet echt auto's van je afhouden die op 20+ rondes nieuwere banden rijden dan jij. Als we niet die laatste auto waren geweest, was het misschien nog goed gekomen, maar dat was helaas niet het geval. Toen ik blokkeerde, probeerde ik te verdedigen en we weten nu dat dit werd veroorzaakt door schade aan de vloer in een eerdere bocht. Een heel zwaar weekend, maar we kijken uit naar Imola, waar het team een aantal kleine upgrades heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS