Formule 1

Alpine in 2026 terug aan de top – Flavio Briatore: “Dan zien we een nieuw Alpine”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 augustus 2024 15:00

Flavio Briatore verwacht dat het team van Alpine binnen twee jaar weer consequent kan meevechten om de podiumplaatsen in de Formule 1. De Italiaan is sinds kort terug bij Alpine als speciaal adviseur en heeft hoopvolle verwachtingen voor de toekomst van het Franse team.

Flavio Briatore Alpine

Na jarenlange afwezigheid uit de Formule 1-paddock door zijn betrokkenheid aan het crashgate-schandaal, keerde Briatore enkele maanden geleden terug in de paddock. Op het oude nest van Alpine, waar hij voorheen teambaas was in de hoedanigheid van Benetton en Renault, maakte hij zijn rentree.

Alpine kent een lastig seizoen. Pas na zes races werd het eerste puntje gescoord door Esteban Ocon. Na veertien races in 2024 staat het team met elf punten op de achtste positie in het constructeurskampioenschap. De Fransen houden alleen Williams en Sauber achter zich.

Briatore is vastberaden en vertelt in de Formula for Succes-podcast van coryfeeën Eddie Jordan en David Coulthard dat het doel op podiumplekken te scoren en kwestie van een lange adem zal zijn: "In twee jaar tijd staan we weer op het podium. In 2027 staan we weer op dat podium. (…) Het is belangrijk dat we momenteel alle energie in de technische kant stoppen en dat onze auto er beter uit gaat zien en dat we er beter uitzien voor volgend jaar. In 2026 denk ik dat we het nieuwe Alpine gaan zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS