Formule 1

Amanda Newey springt in de bres voor haar man en ontkent gebrek aan respect voor Lewis Hamilton

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2024 05:30

Amanda Newey, de vrouw van topontwerper Adrian Newey, heeft gereageerd op beschuldigingen dat haar man Lewis Hamilton in discrediet zou hebben gebracht in recente uitspraken.

Adrian Newey Aston Martin F1


De controverse ontstond na Neweys optreden in de High Performance0-podcast, waar hij sprak over de omstreden titelontknoping in Abu Dhabi 2021. Newey zei dat Mercedes 'het psychologisch niet kon loslaten' en benadrukte het belang van vooruit kijken na tegenslag.

Een fan op sociale media beweerde dat Newey hiermee Hamilton had 'gedisrespecteerd'. Amanda Newey reageerde prompt: "Nee, dat deed hij niet. Hij heeft veel respect voor Lewis."

Newey had eerder aangegeven graag met Hamilton of Fernando Alonso te willen werken in de Formule 1. Hij koos uiteindelijk voor een overstap naar Aston Martin, waar hij vanaf 2025 met Alonso zal samenwerken.

Hamilton zelf lijkt niet teleurgesteld dat Newey niet naar Ferrari komt. "Eerlijk gezegd niet", zei hij voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. "Ik heb het voorrecht gehad om met twee kampioenschapswinnende teams te werken die Adrian niet hadden."

De toekomst van Hamilton ligt bij Ferrari , waar hij vanaf 2025 teamgenoot wordt van Charles Leclerc. Over zijn aanstaande overstap zei de zevenvoudig wereldkampioen: "Het verandert niets aan mijn doel of focus voor de volgende stap. Ik geloof nog steeds honderd procent dat we veel kunnen bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS