Formule 1

Best betaalde atleet ter wereld?! Mercedes probeert Max Verstappen binnen te halen met duizelingwekkend salaris

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 04:02

Mercedes heeft naar verluidt een duizelingwekkend aanbod van €150 miljoen gedaan om regerend wereldkampioen F1 Max Verstappen naar Brackley te lokken. Daardoor wordt hij de best betaalde atleet ter wereld.

Max Verstappen en Helmut Marko F1

Het artikel vermeldt niet of dat voor 2025 of 2026 is. Ondanks het feit dat Verstappen bijna alles wint op het circuit, is zijn toekomst bij Red Bull twijfelachtig na de rumoer buiten het circuit.

Teambaas Christian Horner, van wie gezegd wordt dat hij betrokken is bij een machtsstrijd, werd eerder dit jaar onderzocht vanwege ongepast gedrag, terwijl motorsportadviseur Helmut Marko in het spel kwam toen hij werd onderzocht als mogelijke bron van de lekken.

Terwijl het stil is geworden in de nieuwscyclus, is de kwestie nog lang niet opgelost. Het team van Verstappen overweegt zijn opties, vooral als designgoeroe Adrian Newey het team verlaat, waar het alle schijn van heeft. De enige mogelijkheid lijkt 2025 te zijn wachten op de nieuwe motorreglementen en auto's in 2026.

Volgens de toonaangevende Oostenrijkse publicatie OE24 staat Mercedes klaar om in te springen op de onzekerheid. Dat zou het doen ze met een mega-miljoenenbod. ‘Mercedes wil de regerend wereldkampioen F1 contracteren en van Max Verstappen de best betaalde atleet ter wereld maken’, zo staat te lezen in het artikel. Waanzinnig! De Nederlander gaat naar verwachting 150 miljoen euro per seizoen verdienen. Inclusief bonus. 'Mercedes-teambaas Toto Wolff wil heel graag dat de 26-jarige bij de Zilverpijlen komt.’

Volgens de wensen van CEO Ola Källenius en multimiljardair Sir Jim Ratcliffe zou de Nederlander ook een contract als merkambassadeur voor het bedrijf moeten krijgen als hij zijn carrière beëindigt. Maar om de pot nog wat zoeter te maken, wordt ook beweerd dat Mercedes een bod heeft gedaan op Marko, waarbij Verstappen zijn toekomst koppelt aan die van de Oostenrijker.

Het plan van Mercedes omvat ook een ander aanbod’, claimt OE24. ‘Niet alleen Verstappen zou weggehaald worden bij Red Bull. Ook meesterbrein en RB Motorsport-directeur Helmut Marko krijgt een aanbod van zijn aartsrivaal.’

'Ter herinnering: Verstappen heeft een clausule in zijn Red Bull-contract die hem toestaat het team te verlaten als Helmut Marko niet langer bij de Bulls zit. 'Pittig! Verstappen en Mercedes ontmoeten elkaar bij de volgende Grand Prix van Miami.'

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS