Formule 1

Christian Horner feliciteert Lando Norris: "Max had schade en beetje pech met de safety car"

Uitgegeven door Bart • 6 mei 2024 18:30

Lando Norris kreeg na zijn overwinning in Miami van alle kanten lof toegezwaaid. Fans, teams en coureurs waren allen blij voor de McLaren-coureur dat hij nu een race in de Formule 1 heeft gewonnen. Ook Red Bull-teambaas Christian Horner feliciteerde zijn landgenoot, maar stipte ook aan dat Max Verstappen tot twee keer toe pech had.

Lando Norris


"Ten eerste felicitaties aan McLaren en Lando", zei Horner na de race. "Ze hebben een geweldige race gereden en het is een welverdiende overwinning. Max had een beetje pech dat hij schade opliep aan zijn vloer toen hij rond de 21e ronde rechtdoor schoot bij de chicane en een paaltje raakte. Hij heeft het goed gedaan door zijn positie te behouden, maar het was moeilijk voor hem om vanaf dat punt te herstellen."

Ook het incident tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant kwam de wereldkampioen slecht uit. "We hadden ook een beetje pech met de safety car, maar dat is racen. We hebben nog steeds de meeste punten gescoord in het rijderskampioenschap en in het constructeurskampioenschap, dus dat kunnen we meenemen naar Europa, naast het feit dat het nog steeds een sterk weekend is geweest."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS