Autosport Internationiaal Singleseaters • GP2 Asia

Giedo van der Garde genekt door slijtage: "We waren de snelste op de baan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 februari 2011 20:14

ABU DHABI - Giedo van der Garde heeft in de eerste race van de GP2-Asia Series op het F1 complex Yas Marina de vijfde plaats behaald. De Nederlander reed lange tijd rond op de vierde stek, maar zijn tot op de draad versleten achterbanden nekten hem in de laatste ronde. Overigens racet men dit weekeinde niet op het Grand Prix-circuit maar op een ingekorte versie van de omloop.

Giedo van der Garde

"Voor de pitstop was de auto lastig te besturen, maar erna waren we de snelste op de baan", zei Giedo van der Garde. "Ik kon naar de mannen voor me rijden en was constant een paar tienden sneller dan de leiders. Toen ik echter achter de nummer drie zat, sleten de banden opeens heel snel. Dus daar zit iets wat we moeten uitzoeken; in 'clean air' zijn we supersnel, maar in verkeer zijn de banden heel snel op."

"In de laatste ronde kon ik weinig meer beginnen tegen Marcus Ericsson, toen mijn achterbanden blokkeerden bij het aanremmen. We gaan uitzoeken hoe dit kan. Hopelijk plukken we daar morgen bij de sprintrace al de vruchten van. Een podium zou mooi zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS