Karting • GK4 Kartseries

Guilian Sorvillo vice-kampioen in GK4 Kart Series! "Ik ging in de regen echt als een speer"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 november 2023 14:50

GENK – Karttalent Guilian Sorvillo is als tweede geëindigd in de IAME X30 Junioren-klasse van de GK4 Kart Series. Op het circuit van Genk snelde de twaalfjarige piloot uit Harelbeke in de drie races knap naar de respectievelijk zesde, eerste en tweede plaats. Daarmee schoof hij in de titelstrijd één plaats naar boven op en stelde daarmee het vice-kampioenschap veilig!

Guilian Sorvillo

Voorafgaand aan het raceweekeinde stond Guilian derde in het kampioenschap, op veertien punten van de koploper. “Ik dacht dat de nummer twee heel goed ging zijn dit weekend. Normaal is hij dit ook, maar dit weekend zat het wat tegen voor hem. En ik ging in de regen echt als een speer”, blikte een tevreden Guilian terug, die met groot plezier over het Vlaamse circuit had gedenderd.

“Ik vind rijden op een natte baan heel leuk”, duidde de piloot van het PdB Racing Team de weersomstandigheden in Genk. “Je moet dan je grenzen verleggen en het ging echt heel goed. Ik ben daar heel blij mee. Ik ben nu tweede geworden in het kampioenschap, dus een plekje opgeschoven. Dat had ik wel een beetje verwacht, maar je weet het natuurlijk nooit of dat ook gaat lukken”, aldus de jonge pilloot.

Het weekeinde begon alvast goed voor Guilian want de kwalificatie verliep bepaald voorspoedig. "Die ging gewoon perfect: P1”, verduidelijkte hij. “Het was gewoon een goed rondje.” De eerste race verliep daarna echter anders dan gehoopt. "Ik werd een beetje wijd geduwd en verloor de controle. Ik kon er echt niks aan doen. Ik viel daardoor terugg naar de 34ste plek. Daarna ben ik nog teruggereden naar de zesde plek.”

Guilian Sorvillo

In de tweede race herstelde Guilian zich knap. “Ik ben eerste geworden door van start tot finish op één te rijden. Ik had een goede start vanaf poleposition en ik was weg. Ik won met 2,8 seconden voorsprong, dus dat was wel oké.”

De finale was vervolgens erg spannend voor de jonge racebelofte. “Ik mocht als derde starten en lag tot drie-vierde deel op de derde plaats. Maar toen haalde ik Jorn Helder in en reed ik beetje bij beetje naar leider Quinten van Leeuwen toe. Hij was helaas iets te ver weg om hem nog in te halen. Ik was nog steeds blij. P2 in de race en P2 in het kampioenschap. Dat is gewoon goed!”

En dan te bedenken dat het pas zijn eerste jaar in de klasse was. Vorig jaar werd hij nog kampioen bij de Mini's, maar talent verloochend zich niet. “Ja, het was een goede team-effort", blikte Guilian tevreden terug. “We hebben het samen gedaan!”

Guilian Sorvill

Guilian bedankt zijn ouders, familie, zijn monteur Mathieu van Renssen en iedereen van het PdB team, zijn vrienden en sponsoren.

Guilian Sorvillo wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Autolusso, Immo Nele Tassaert en Smooth Skincare Solutions Smoothskin.be. En de banden van de wedstrijd werden gesponsord door: Vion Clean. Ook verwelkomt hij zijn nieuwe partners: Mariano Eggermont verlichting en Shane Adams VANNICK bv.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS