Formule 1

Gunther Steiner legt vinger op de zere plek: dit is waarom Lewis Hamilton Mercedes verlaat

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 mei 2024 06:10

Lewis Hamilton heeft tot nu toe de meest nieuwswaardige overstap gemaakt dit jaar. Een mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes zou hier alleen nog een schepje bovenop kunnen doen. Hamilton verlaat aan het einde van dit seizoen het team van Mercedes en ruilt de zilverpijl in voor een Ferrari. Gunther Steiner denkt te weten waarom Hamilton na lang wikken en wegen het Duitse team verlaat.

Lewis Hamilton

Het gaat al jaren niet zo goed met Mercedes. De laatste overwinning die Hamilton scoorde stamt dan ook uit Jeddah 2021. Sindsdien boekte Hamilton weinig succes en is een podium zeldzaam geworden. De prestaties zijn er in 2024 niet op vooruit gegaan, het tegendeel zelf. Voordat Hamilton ook maar een meter in de W15 had gereden, maakte hij al bekend dat hij volgend jaar vertrekt naar Ferrari.

In gesprek met de Nailing the Apex-podcast vertelt oud Haas-teambaas waarom hij denkt dat Hamilton het Mercedes-schip verlaat. Hij denkt dat de doorslaggevende factor heeft gelegen bij Frederic Vasseur. De Fransman was in Hamiltons GP2-tijd zijn teambaas bij ART: "Ze kennen elkaar erg goed. Dat is deels de reden dat Lewis heeft besloten om naar Ferrari te gaan. Ze hebben een goede onderlinge relatie. Als Fred niet bij Ferrari had gezeten, dan denk ik niet dat Lewis het team van Mercedes had verlaten. Het zal voor beide heel natuurlijk gaan. Het kan een probleem zijn als ze onsuccesvol zijn, maar ik denk dat ze de huidige problemen kunnen oplossen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS