Formule 1

Helmut Marko bevestigt Daniel Ricciardo op missie om Red Bull-stoeltje terug te veroveren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 18:30

Helmut Marko heeft bevestigd dat de hevig teleurstellende Daniel Ricciardo 'duidelijk sneller' moet zijn dan Yuki Tsunoda om volgend seizoen weer in aanmerking te komen voor een stoeltje bij Red Bull en gaf toe dat 'dat tot nu toe niet het geval is geweest'.

Daniel Ricciardo F1 RB

Ricciardo had in de eerste races moeite om Tsunoda's tempo te evenaren en ondanks dat hij verbeteringen liet zien na een chassiswissel in China, betekent zijn uitvalbeurt buiten zijn schuld om dat hij dit seizoen nog steeds geen punt heeft gescoord.

Ricciardo, Tsunoda en Sergio Pérez willen volgend seizoen allemaal hun plaats naast Max Verstappen opeisen. Daarbij is Pérez door zijn sterke start dit jaar de favoriet om zijn plaats bij Red Bull voorlopig te behouden - teambaas Christian Horner heeft altijd volgehouden dat hij het stuur in handen heeft om te verliezen.

Maar in de teamstrijd bij RB is Tsunoda degene die tot nu toe de overhand heeft gehad. Marko, motorsportadviseur bij Red Bull, zegt dat hij niet meer zo temperamentvol is als vroeger.

"Yuki had een geweldige start van het seizoen en is niet meer de ‘opvlieger’ die hij ooit was", vertelde Marko aan de Oostenrijkse Kleine Zeitung. "Er zijn nog maar een paar races geweest, dus je kunt nog niet veel zeggen. Maar hij heeft Daniel onder de duim."

Op de vraag of hij tot nu toe meer had verwacht van Ricciardo dit seizoen, antwoordde Marko: “Hij moet duidelijk sneller zijn dan Yuki als hij nog hoop wil hebben op een stoeltje bij Red Bull. Dat is tot nu toe niet het geval geweest. We zullen zien hoe dat zich ontwikkelt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS