Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

LINE-UP: Cairoli sluit zich aan bij Bortolotti en Caldarelli voor een Italiaanse aanval met de Iron Lynx Lamborghini

Uitgegeven door Peter Vader • 4 maart 2024 22:01

Iron Lynx heeft zijn line-up voor het Fanatec GT Europe-seizoen 2024 onthuld op de vooravond van de officiële proloog op Circuit Paul Ricard. Het Italiaanse team won in 2021 de CrowdStrike 24 Hours of Spa met Ferrari voordat ze vorig seizoen overstapten naar Lamborghini. In het tweede seizoen bij het merk uit Sant'Agata Bolognese zal Iron Lynx een enkele Pro-auto inzetten voor een drietal fabriekscoureurs.

Fanatec GT Europe seizoen 2024 Lamborghini Huracan GT3 Ev02

Uitkomend met de traditionele #63, die het jaar markeert waarin Lamborghini werd opgericht, zal de groene racemachine oude teamgenoten Mirko Bortolotti en Andrea Caldarelli samenbrengen met Lambo's nieuwste aanwinst, Matteo Cairoli. Bortolotti en Caldarelli zijn onveranderd ten opzichte van 2023, toen ze een seizoensopenend podium scoorden in Monza, maar daarna toch moeite hadden om resultaten te behalen. De Italianen behoren tot de toptalenten van Lamborghini en claimden samen al de Fanatec GT Europe Endurance-titel van 2017 voor Grasser Racing.

Cairoli arriveert bij Lambo na een succesvolle periode bij Porsche. Na een leerjaar vorig jaar met de opgewaardeerde Huracan, zal deze line-up naar verwachting strijden voor overwinningen in 2024. Bovendien zullen ze proberen een einde te maken aan het lange wachten van het merk op de overwinning tijdens de CrowdStrike 24 Hours of Spa. Hij was al goed op weg op het circuit van de Ardennen: de Italiaan verzekerde zich vorig seizoen van de overall poleposition en hielp het Huber Motorsport-team naar de overwinning in de Bronze Cup.

"We zijn verheugd om in 2024 door te gaan in de GT World Challenge met de Lamborghini Hurácan GT3 Evo 2", aldus teambaas Andrea Piccini. “We hebben dit jaar een uitzonderlijk trio coureurs voor ons team, waarbij Matteo, Andrea en Mirko allemaal hun waarde hebben bewezen. Dit is een ongelooflijk competitief kampioenschap, met de beste GT-teams en coureurs die er zijn, en de ervaring die is opgedaan in de diverse GT-kampioenschappen is enorm gunstig voor al onze GT3-programma’s.”

De #63 Iron Lynx Lamborghini behoort tot het deelnemersveld van 53 auto's dat deze week op Circuit Paul Ricard wordt getest als onderdeel van de traditionele proloog voorafgaand aan het seizoen.



Fanatac GT Europe kalender seizoen 2024

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS