Formule 1

Lando Norris verduidelijkt 'Papaya Rules' na teamorders in Monza

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 17:42

Tijdens de Grote Prijs van Italië kregen Lando Norris en Oscar Piastri over de teamradio te horen dat ze de 'Papaya Rules' moesten volgen, dit betekende dat ze vrij waren om te racen, zolang ze elkaar maar niet in de haren zouden vliegen. Norris legde in de FIA-persconferentie na de race uit wat deze regels precies inhouden en hoe ze werden toegepast tijdens de race.

Lando Norris McLaren Oscar Piastri

Norris en Piastri startten vanaf de eerste startrij en kwamen later in de race nog dicht bij elkaar in de buurt. "De 'Papaya Rules' betekenen simpelweg dat we niet mogen crashen", verduidelijkte Norris na de race, waarin hij als derde over de streep kwam. In de eerste ronde van de race haalde Piastri Norris in bij de tweede chicane, wat leidde tot een spannend duel tussen de teamgenoten. "Er was geen contact, dus hij deed het goed," vervolgde Norris.

Deze situatie komt na een eerder voorval tijdens de Grand Prix van Hongarije, waar Norris door teamorders Piastri voor moest laten gaan, wat hem uiteindelijk de overwinning kostte. McLaren lijkt hier van geleerd te hebben en laten hun coureurs zoveel mogelijk vrij racen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS