Formule 1

Lewis Hamilton opnieuw een buffer richting Max Verstappen? “Bemoedigend en hoop voor dit weekend”

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 08:01

Tijdens de eerste twee vrije trainingen voor de Grote Prijs van Azerbeidzjan op het stratencircuit van Baku liet Lewis Hamilton zich van zijn goede kant zien. Ondanks meerdere rode vlaggen tijdens de eerste training en technische problemen bij teamgenoot George Russell, liet de zevenvoudig wereldkampioen zich van zijn beste kant zien. Mercedes lijkt competitief voor het weekend, maar er is nog werk aan de winkel om hun long-run prestaties te verfijnen.



Hamilton zette de tweede tijd neer in eerste vrije training en vervolgde de tweede sessie als derde, vlak achter zijn toekomstig Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc.

Hamilton was blij met de prestaties van de W15, vooral omdat de balans van de auto direct goed aanvoelde: “Het was een echt goede dag”, begint Hamilton in een persbericht van zijn team. “Ik genoot vanaf de eerste rondes, omdat de auto vanaf het begin sterk aanvoelde. We hebben positieve, stapsgewijze verbeteringen doorgevoerd in de set-up en we hebben tijdens beide sessies voortgang geboekt”, vervolgt de man met ruim honderd Grand Prix-overwinningen zijn relaas.

Hoewel de long runs van Mercedes beperkt waren, zag Hamilton optimistische signalen voor de W15: “Qua tempo hebben we niet veel lange runs kunnen doen in de tweede training, dus we moeten wat vergelijkingen maken met het om te zien waar onze relatieve snelheid ligt. Onze gebruikelijke concurrenten zien er sterk uit, maar ik denk dat we in de buurt zitten. Dat is bemoedigend en was onze hoop voor dit weekend”, concludeert Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS