Formule 1

Mattia Binotto: "Teamwork leverde Ferrari dit nuttige resultaat op, we consolideren onze derde plaats"

Uitgegeven door Peter Vader • 9 november 2021 08:02

Scuderia Ferrari behaalde achttien punten in de Grand Prix van Mexico, het resultaat van de vijfde plaats van Charles Leclerc en de zesde van plaats van Carlos Sainz. De race op zondag was in feite een spiegel van het machtsevenwicht dat tijdens de zaterdag en vrijdag al ontstond, met twee teams die vochten voor punten in het wereldkampioenschap in een stevige strijd in het midden van het startveld. Net als in de kwalificatie had de AlphaTauri van Pierre Gasly ook in de race een klein maar beslissend snelheidsvoordeel, in combinatie met de posities op de startgrid en de voortgang van het eerste, spannende deel van de race. Dit creëerde een rangorde die gehandhaafd bleef tot aan de zwart-wit geblokte vlag.

Scuderia-ferrari-mexico-city-gp-race-sunday

Teamwork
Tevergeefs probeerden Charles Leclerc en Carlos Sainz Pierre Gasly in moeilijkheden te brengen, zonder enige onderlinge rivaliteit tussen de twee Ferrari-rijders op het moment van de pitstop en bij het wisselen van hun posities, tijdens het laatste deel van de race. Het was een bevestiging van de positieve geest waarin de samenwerking tussen de twee Scuderia-coureurs zich dit jaar afspeelt. De puntentelling, gelijk aan die van Austin, was echter voldoende om de Scuderia terug te brengen naar de derde plaats in het constructeursklassement, met een voorsprong van 13,5 punten op achtervolger McLaren.

Heel nuttig resultaat
Ferrari-teambaas Mattia Binotto na afloop van de Mexicaanse race: “Een nuttig resultaat om het doel van dit jaar, namelijk het behalen van de derde plaats in het constructeurskampioenschap, te onderstrepen en de voorsprong op nummer vier, verder uit te bouwen. Deze achttien punten zijn het resultaat van het goede werk van het hele team - van de coureurs tot de technici, van de baan tot in de afgelegen fabriek - in de voorbereiding en de uitvoering van dit weekend.”

Presteren onder druk
“Ik hield vooral van de geest van samenwerking tussen Charles en Carlos en het uitstekende werk bij de pitstop, met twee snelle en nauwkeurig uitgevoerde bandenwissels, ondanks de druk die het team onvermijdelijk ervoer. Met dit resultaat staan we weer op de derde plaats met een voorsprong die interessant begint te worden maar uiteraard niets garandeert. We zullen moeten proberen deze positie in de laatste vier races te consolideren en verder te gaan op het pad van groei, dat met de derde plaats een belangrijke waardering van ons niveau in seizoen 2021 weergeeft”, aldus een voorlopig tevreden Ferrari-teambaas Mattia Binotto.

Scuderia-ferrari-bandenwissel_mexico-city-sunday

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS