Formule 1

Max Verstappen in navolging van Adrian Newey ook weg bij Red Bull? 'Zeg nooit nooit' en voormalig F1-insider doet grote voorspelling

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 mei 2024 10:33

Terwijl de geruchten over een sensationele overstap naar Mercedes in 2025 aanhouden, is het niet uitgesloten dat Max Verstappen vertrekt bij Red Bull. Inmiddels is ook bekend geworden dat Adrian Newey het team van Red Bull Racing zal verlaten. Of dat meegaat spelen in de beslissing van Verstappen, zal de toekomst uitwijzen.

Max Verstappen en Helmut Marko Red Bull Racing F1

Of Max vertrekt bij Red Bull? Dat is de mening van Verstappens voormalige fysiotherapeut Bradley Scanes, die vreest dat de media- en marketingdruk op coureurs de regerend wereldkampioen F1 uiteindelijk uit de sport zal verdrijven. "Max niet in een Red Bull-pak zou heel raar zijn”, zei hij in de Sky F1 Podcast. Hij is opgegroeid in dat team, hij houdt van het team, hij houdt van de mentaliteit van het team - maar je kunt nooit nooit zeggen."

"Zolang het team competitief is, zal hij er blijven rijden. Dat kan veranderen, want hij wil altijd winnen. En als hij er geen toekomst meer ziet, dan verandert er misschien iets. Voor wat betreft zijn tijd in de sport, is hij waarschijnlijk niet iemand die net zo lang zal blijven als Fernando Alonso of Hamilton. Hij doet wat hij wil doen."

"Wanneer hij zich gelukkig voelt dat hij alles bereikt heeft wat hij wil bereiken - of dat nu op zijn 29e, 30e of 34e is - dat is aan hem. Hij heeft nu zoveel andere dingen te doen - zoveel andere dingen waarvan hij ook geniet, met zijn Team Redline, andere kampioenschappen die hij met zijn vader wil doen en ook andere races."

"Hij is een jongen die graag thuis is, graag bij zijn vrienden is, graag bij zijn familie is en niet altijd geniet van dingen die bij de F1 komen kijken - de mediakant, de marketingkant, de andere verplichtingen die hij heeft. Dat soort zaken kunnen een uitzonderlijk talent uit de F1 verdrijven. Hij zal niet de eerste zijn die dat doet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS