Formule 1

Mercedes blijft er bij: “Hadden zeropods aan de praat kunnen krijgen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 augustus 2024 13:03

Mercedes klimt uit een flink dal. Sinds 2022 strijden ze niet meer consequent mee om de overwinningen, maar drie van de laatste vier races werden toch echt door een Mercedes-coureur gewonnen. De Duitse renstal heeft de weg omhoog weer gevonden, nadat ze flinke performance misliepen na het geflopte zeropods-ontwerp dat hen zowel in 2022 als 2023 parten speelden.

Andrew Shovlin Mercedes

Met de ingang van de huidige regelgeving in 2022 kwam Mercedes met een indrukwekkend en revolutionair ontwerp op de proppen. De W13 was niet voorzien van sidepods. Mercedes noemde dit het zeropods-ontwerp. Al vrij snel werd duidelijk dat dit ontwerp geen succes werd, maar pas na de eerste paar races in 2023 werd het concept link gelegd.

Ondanks dat het concept nooit aansloeg bij Mercedes is kopstuk Andrew Shovlin ervan overtuigd dat het ontwerp wel degelijk had kunnen werken: "In de zin dat als elk team nu wist wat ze nu weten en terug konden gaan naar 2021 om het opnieuw uit te proberen", wordt hij geciteerd door Motorsportweek. "Elk team is sinds die tijd door een aanzienlijke leerfase heen gegaan. In die zin hadden we die sidepods uiteindelijk aan de praat kunnen krijgen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS