Formule 1

Mercedes kon gecrashte auto van George Russell weer snel fixen: “Goed half uur rijtijd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 07:45

George Russell moest in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Monza zijn Mercedes afstaan aan nieuwkomer Andrea Kimi Antonelli. Toch reed de jonge Italiaan niet lang. Na tien minuten crashte hij met 52G in de Parabolica. De auto was erg beschadigd, maar Russell kon in de tweede training ‘gewoon’ weer in zijn auto stappen. Ondanks een beperkte tijd op de baan was Russell tevreden met de voortgang die het team heeft geboekt.

Antonelli George Russell

“Ik ben vooral blij dat Kimi in orde is”, begon Russell na de vrijdag. “Het is nooit fijn om zo’n crash te zien, en het belangrijkste is dat hij niet gewond is geraakt. De monteurs hebben geweldig werk geleverd om de auto klaar te maken voor de tweede training. Ik had een goed half uur rijtijd voor en na de rode vlag, dus een grote dank aan hen.”

Russell gaf aan dat de auto er goed uitziet, waarbij teamgenoot Lewis Hamilton de snelste tijd neerzette in VT2: “De baan lijkt zich in de loop van de dag behoorlijk te ontwikkelen. We moeten alert blijven op hoe het zich verder ontwikkelt gedurende het weekend.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS