Formule 1

Mika Hakkinen belicht de mogelijke valkuilen voor Lewis Hamilton bij Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 maart 2024 19:00

Mika Hakkinen vermoedt dat Lewis Hamilton voor een zware uitdaging staat om een achtste wereldkampioenschap te winnen wanneer hij volgend seizoen naar Ferrari overstapt. De zevenvoudig F1-wereldkampioen heeft gekozen voor een nieuwe weide voor 2025, hij verlaat Mercedes na meer dan een decennium en zes van zijn rijderstitels, om zich bij Ferrari te voegen als vervanger van de vertrekkende Carlos Sainz.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


Aangezien hij sinds zijn intrede in de Formule 1 aan het begin van 2007 alleen voor McLaren en Mercedes heeft geracet, zal Hamilton racen met nieuwe kleuren en een nieuwe motor wanneer hij in 2024 overstapt naar de Scuderia. Ferrari heeft sinds de overwinning van Kimi Raikkonen in 2007 geen rijderstitel meer gewonnen, en tweevoudig F1-wereldkampioen Mika Hakkinen gelooft dat Hamilton voor een grote uitdaging staat om te integreren met het Italiaanse team wanneer hij volgend jaar de overstap maakt.

"Ik zie dat hij wil winnen, natuurlijk, net als iedereen anders wil winnen", zei hij voorafgaand aan de Grand Prix van Bahrein, toen hem gevraagd werd naar zijn gedachten over Hamiltons sensationele teamwissel. "Hij heeft waarschijnlijk ervaren dat, met de Mercedes, hij misschien denkt dat Mercedes hem geen auto kan geven waar hij mee kan winnen. Waarschijnlijk ziet hij de kans dat, met Ferrari, ze hem een auto kunnen brengen waar hij mee kan winnen."

"Maar het is een behoorlijk grote verandering voor hem, omdat hij zoveel jaren in een Brits team heeft gezeten - laten we het zo noemen. Om nu over te stappen naar een Italiaans team, waar hij geen ervaring heeft, kan het een behoorlijke verandering voor hem zijn - om de filosofie te begrijpen, en hoe ze werken."

"Dit wil niet zeggen dat ze niet goed werken of niet het juiste doen, maar het is een grote verandering."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS