Formule 1

Nico Hülkenberg onthult: "Spanning achter de schermen bij Renault"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 augustus 2024 19:20

Nico Hülkenberg heeft scherpe kritiek geuit op zijn voormalige teambaas bij Renault, Cyril Abiteboul. De Duitse Formule 1-coureur beweert dat bepaalde beslissingen van het management uiteindelijk in zijn nadeel werkten, vooral na de komst van Daniel Ricciardo in 2019.

Nico Hülkenberg Haas F1


Hülkenberg, die in 2017 bij Renault kwam, was aanvankelijk de leidende coureur van het team. Hij presteerde beter dan teamgenoten Jolyon Palmer en Carlos Sainz. Maar de dynamiek veranderde toen Ricciardo werd aangetrokken.

Hülkenberg: "Als je een geweldige coureur aantrekt, moet je het management overtuigen en een hoge prijs betalen. Maar dan zijn de prestaties van de auto niet wat het zou moeten zijn, of wat het management was beloofd, en dan neemt de druk toe."

Een keerpunt voor Hülkenberg was de Grand Prix van Canada, waar hem werd opgedragen Ricciardo niet aan te vallen. "Ik begreep het niet", zegt hij. "Ik had hem makkelijk kunnen inhalen. Ik had veel versere banden en ik had hem zonder het minste risico kunnen inhalen. Voor mij was het een absurde verklaring."

Hülkenberg verliet Renault eind 2019 en keerde begin 2023 fulltime terug in de sport bij Haas. Over Abiteboul, die Renault eind 2020 verliet, zegt Hülkenberg: "Het is grappig dat hij hier vijf jaar later niet meer is. Ik ging ook weg, maar ik kwam terug en ik ben er nog steeds. Dat betekent iets."

Hülkenberg onthult dat het eigenlijk Fred Vasseur was, de huidige teambaas van Ferrari, die hem naar Renault haalde. "Hij was het die me hier bracht. Maar hij had ook problemen en vertrok heel snel. Dat was nog een verandering", aldus Hülkenberg.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS