Formule 1

Nog geen 18 jaar maar gaat Kimi Antonelli toch al debuteren in Imola?

Uitgegeven door Peter Vader • 4 mei 2024 07:30

We zijn dit weekend allemaal met onze aandacht in Miami, maar sommigen richten hun blik nu al op de volgende Grand Prix in Imola. Daar staat iets speciaals te gebeuren voor de Italiaan Kimi Antonelli, die met een "speciale" superlicentie wel eens zijn debuut in de Formule 1 zou kunnen maken. Het wonderkind dat Toto Wolff & Co. betoverde, is nog niet meerderjarig. Andrea Kimi Antonelli wordt op 25 augustus 18 jaar. Zijn F1-licentie zal hij nog steeds niet kunnen halen, maar het precedent van Max Verstappen zou hem ook wel kunnen toelachen. De jonge ster uit Bologna, voortgekomen uit de Mercedes Young Drivers Academy, werd de afgelopen weken meerdere malen aan Williams gekoppeld. Het team uit Grove wilde – zo blijkt uit een bericht van Joe Saward – de 17-jarige coureur, die momenteel in de Formule 2 rijdt, al een tijdje verwelkomen op de F1-grid.

Kimi_AntonelliGaat Kimi Antonelli in Imola debuteren?

Dankzij de matige prestaties van de Amerikaan Logan Sargeant kan Williams zich naast Alex Albon in Imola profileren met de jonge Italiaan. Antonelli zou bij het Britse team kunnen proeven van de hoogste categorie in de autosport voordat hij, wellicht in 2026, voor Mercedes zal rijden. Volgens de geruchten die in de paddock rondgaan, heeft de FIA het verzoek ontvangen om de superlicentie met speciale dispensatie te verlenen aan Kimi Antonelli. Hij zou bij Williams hun huidige coureur Logan Sargeant vervangen, die nooit overtuigde en toch al een tijdje op de F1-grid meedraait.

Kimi_Antonelli met helm



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS