Formule 1

Sergio Perez opnieuw op 1-0 achterstand door Red Bull-problemen

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 07:00

Sergio Perez had gehoopt op een beter beging in Monza. Zijn dag werd ruw verstoord door technische malheur. Uit voorzorg besloot Red Bull ervoor om de versnellingsbak van de Red Bull-coureur te vervangen. Hierdoor liep zijn vrijdagprogramma in het honderd. Na een negende plaats in VT1 eindigde de Red Bull-coureur de tweede vrije training op een vijftiende plaats.

Sergio Perez Red Bull Max Verstappen

"Helaas moesten we de versnellingsbak van mijn auto vervangen tussen VT1 en VT2 uit voorzorg", legde Perez in een persbericht van Red Bull uit. "De monteurs hebben heel hard gewerkt om mijn auto zo snel mogelijk klaar te krijgen voor de middagsessie. Het is een grote klus om in die tijd te doen, en het werk moest nog wat doorgaan in het begin van VT2."

"We hadden een paar mechanische problemen omdat we de auto snel in elkaar moesten zetten, dus we moeten gewoon afwachten wat de auto doet wanneer we naar de data kijken", ging Perez verder. "De lange run zag er waarschijnlijk iets veelbelovender uit en omdat het een mechanisch probleem was, zou het gemakkelijker moeten zijn om het op te lossen. Maar het betekent wel dat zaterdag niet zo eenvoudig zal zijn als we hadden gehoopt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS