Formule 1

Volledige omvang autoschade Max Verstappen komt aan het licht na twee incidenten Miami GP: "P2 behoorlijk resultaat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 mei 2024 14:32

Max Verstappen werd bij de start bijna geramd door teamgenoot bij Red Bull Sergio Pérez en reed later in de race tegen een paaltje aan. De schade aan de vloer betekende volgens Christian Horner dat Verstappens P2 een 'behoorlijk resultaat' was.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Horner onthulde dat er schade was ontdekt aan de onderkant van de auto. Verstappen bevestigde dat er een 'gat' in de vloer zat door die botsing met een paaltje en de bevestiging aan het asfalt daarvan in de chicane, terwijl er een 'kras' werd gevonden op zijn diffuser die mogelijk te maken had met zijn teamgenoot Sergio Pérez.

Horner vertelde de media over de race van Verstappen: “We hadden het hele weekend geen goede balans en toen raakte hij rond ronde twintig de paal. Dat veroorzaakte behoorlijk wat schade aan de onderkant van de auto.”

“We zullen moeten kijken wat daarvan precies het effect was, maar hij had op dat moment genoeg snelheid en reed Oscar en Lando voorbij voordat hij die schade opliep. Daarna zocht Max de pits op en kwam de safety car op het voor Lando beste moment naar buiten. Daardoor had hij in feite een gratis stop. Dat was niet goed voor ons, want dan rijd je op vijf, zes, zeven ronden oudere banden. Met de schade was de tweede plaats dus nog steeds een behoorlijk resultaat.”

“We moeten Lando feliciteren met zijn eerste overwinning. Het is altijd een groots moment voor een Grand Prix-coureur om zijn eerste race te winnen. We hebben dit weekend nog steeds de meeste punten gescoord in het rijderskampioenschap, mede vanwege de sprintrace, en ook het meeste in het constructeurskampioenschap. Dus het was nog steeds een heel sterk weekend.”

Gevraagd naar meer details over de omvang van de schade aan Verstappen's RB20, antwoordde Horner: “Er ontbreekt een stuk van de linkerachtervloer en alles is doorgebogen. Dat helpt niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS