Formule 1

Voormalig F1-teambaas noemt één coureur die Max Verstappen zou kunnen uitdagen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 mei 2024 10:30

Voormalig Alpine-baas Otmar Szafnauer heeft gezegd dat hij Lando Norris zou koppelen aan Max Verstappen om de Nederlander uit te dagen.

Lando Norris McLaren F1

Het partnerschap tussen Norris en Verstappen is geen nieuw idee en leek zelfs bijna werkelijkheid te worden totdat de McLaren-coureur een nieuwe deal tekende in Woking in de aanloop naar het huidige seizoen.

Szafnauer: “Jullie kunnen daar net zo goed naar raden als ik, maar met wie zou jij het tegen Max opnemen?", vroeg hij tijdens een interview. "Ik hou van Lewis Hamilton. Hij heeft het geweldig gedaan, maar hij is aan het eind van zijn carrière. Ik zou Lando naast Max zetten om te zien wat er gebeurt. Al zeg ik niet dat Lando dat moet doen."

Norris zei zelf dat hij 'niet bang' was om het tegen Verstappen op te nemen, maar gaf toe dat het een zware opgave zou worden. "Is Max één van de beste coureurs ooit in de Formule 1? Absoluut. Dat heeft hij genoeg bewezen", vertelde de 24-jarige aan Sky Sports.

"Het is geen kwestie van 'ben je er bang voor of niet?' Ik zou nooit bang zijn om het tegen iemand op te nemen, maar als je in een team stapt, ben je dan in een positie om iemand meteen uit te dagen en voel je je daarbij op je gemak? Dat is een 'nee' voor elke coureur. Het kost tijd om je aan te passen en het kost tijd om op je plek te zitten. Als je het tegen de beste coureur ter wereld wil opnemen, is dat niet het beste om te doen. Het is geen slimme zet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS