Formule 1

Voorvleugels van McLaren en Mercedes onder vergrootglas - Helmut Marko: "Het moet geanalyseerd worden"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2024 10:30

McLaren en Mercedes verrasten vriend en vijand tijdens de kwalificatie in Monza. Na afloop riep Helmut Marko op om de voorvleugels van beide teams te onderzoeken.

McLaren F1


Lando Norris pakte pole position voor McLaren, gevolgd door teamgenoot Oscar Piastri. George Russell werd derde voor Mercedes. Max Verstappen kwam niet verder dan de zevende tijd, ruim zes tienden achter Norris. Ferrari won de race dankzij een strategische éénstopper, maar de snelheid van McLaren was indrukwekkend.

Marko: "De voorvleugel van McLaren en Mercedes moet geanalyseerd worden." Deze opmerking volgde op eerdere uitspraken van Christian Horner, die na de Grand Prix van Nederland al wees op de voorvleugels van beide teams.

Tom Coronel voegde toe: "Iedereen wil McLarens geheim weten, want het is veel geld waard. Als je goed presteert met veel en weinig downforce, zoals in Zandvoort en Monza, en overal goed bent in bandenmanagement, dan ga je de rest van het seizoen grote trofeeën verzamelen."

Voorvleugels zijn al langer een heet hangijzer in de Formule 1. De FIA plaatste eerder dit jaar zelfs extra camera's op sommige vleugels om ze beter te kunnen bestuderen. Damon Hill reageerde op Marko's opmerkingen met een veelzeggend: "Uh oh. Daar gaan we weer."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS