Formule 1

Zhou Guanyu perste alles uit zijn gifgroene bolide: “We hebben alles geprobeerd wat we konden”

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 mei 2024 15:47

Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de 57 ronden van de Grand Prix van Miami, maar kon ondanks een inhaalrace geen plaats in de top tien veroveren. Zhou Guanyu eindigde als 14e. Het team keert nu terug naar 'Europapa' na een intensief eerste kwartaal van het seizoen. Over een kleine twee weken begint de Europese tak van de hoogste klasse van de autosport in Imola.

Zhou Guanyu

“We hebben we alles geprobeerd wat we konden. Het was een zware race die heel vergelijkbaar aanvoelde als de sprintsessie van zaterdag, met een goede eerste stint. Helaas zat ik vast achter Alex [Albon, red.] en hoewel ik ons snelheidsvoordeel in de bochten kon benutten, konden we de topsnelheid van zijn Williams gewoon niet evenaren. Zelfs met DRS tot mijn beschikking kon ik het gat niet dicht genoeg rijden om hem volledig in te halen", aldus Guanyu in zijn gifgroene bolide.

"We blijven hard werken. In tegenstelling tot sommige van onze rivalen hebben we de afgelopen twee races geen grote upgrades doorgevoerd, maar het team levert aanzienlijke inspanningen en we blijven positief dat onze volgende ontwikkelingen, vanaf de volgende race in Imola, naar verwachting zullen presteren, zodat we hopelijk voor de punten kunnen vechten.”

De Chinese F1-coureur Guanyu Zhou bracht vorig seizoen een bezoek aan de PUMA store in Amsterdam The Style Outlets. In een challenge werd hij uitgedaagd om zo snel mogelijk een band te verwisselen. Tegenstander was YouTuber Defano Holwijn:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS