Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Nieuwe raceklasse 'powered by Ferrari' in Zuid-Afrika

Uitgegeven door Dirk Kempen • 18 juli 2015 16:14

De A1GP powered by Ferrari auto's zijn verkocht. AFRIX Motorsport, een Zuid-Afrikaanse partij, heeft het doel de auto's in te zetten in een Zuid-Afrikaans kampioenschap. Alle 21 auto's, inclusief reserve onderdelen, zijn nu in het land.


Alan Eve, een van de mannen achter AFRIX Motorsport, verklaarde: "We willen een winterkampioenschap rijden." De Zuid-Afrikaan wil oude tijden doen herleven. "De klasse is bedoeld voor coureurs die in de winter willen rijden. Het plan is om de auto's vanuit de organisatie in te zetten." Een exacte kalender moet nog bekend worden maar verwacht wordt dat de klasse van start gaat in oktober of november van dit jaar. De auto's zijn niet rijklaar. Toen de A1GP failliet ging werden de Magnetti Marelli Electronic Control Units (ECU) teruggehaald naar Italië. Hiervoor moet AFRIX een oplossing vinden.

Zuid-Afrika heeft een rijke autosport historie. Tussen 1960 en 1975 had het land zelfs een eigen Formule 1 kampioenschap. In Zuid-Afrika werd viermaal een A1GP race gehouden, voor het laatst in 2009 op het circuit van Kyalami. Jeroen Bleekemolen won destijds de sprintrace. Alan Eve is zelf actief coureur sinds 1979 en won in 2014 het Shelby Can-Am kampioenschap.

AFRIX Teaser - AFRIX Motorsport from Live Event Broadcasting on Vimeo.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS