Formule 1

Alex Palou boos na vraag over Audi F1: “Allemaal onzin!”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 augustus 2024 06:04

Audi maakt over anderhalf jaar zijn debuut in de Formule 1. De Duitse magnaat is al tijden bezig om de overnamen van Sauber zo soepel mogelijk te laten verlopen. Audi heeft als één coureur aangekondigd, Nico Hulkenberg. Er wordt in de Formule 1-wereld hevig gediscussieerd over de tweede coureur naast Hulkenberg. IndyCar-kampioen Alex Palou wordt genoemd als mogelijke tweede coureur. De Spanjaard ontkent dit ten stelligste.

Alex Palou Audi F1

Alex Palou is geen kleine naam in de autosportwereld. De tweevoudig regerend IndyCar-kampioen is ook dit seizoen weer hard op weg om de titel veilig te stellen. De Spanjaard was vorig jaar test- en reservecoureur namens het Formule 1-team van McLaren, maar vertrok daar na een contractuele saga.

De deuren staan open voor Palou, want een zitje in de Formule 1 zal geen enkele coureur laten schieten. Ook Palou wordt genoemd als mogelijk toekomstig Audi-coureur. Toch ontkent hij in gesprek met IndyStar dat hij ooit contact heeft gehad met Audi: "Het is allemaal onzin. Ik weet dat je mijn woord niet altijd geloofd, maar ik beloof het je. Het is allemaal nep. Ik heb geen contact gehad met Audi, nul keer.”

Coureurs hebben vaak inderdaad geen direct contact met de teams, dit wordt vaak aan het management overgelaten. Palou ontkent ook dat een manager van hem contact heeft gehad met Audi: Nul keer. Ik weet dat je dit niet als de waarheid kan aannemen, maar het is niet gebeurd. Ik ga niet te veel zeggen. Ik heb het geprobeerd daar, het was leuk en ik heb ervan geleerd, maar het gebeurde niet."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS