Formule 1

Carlos Sainz openhartig over vertrek bij Ferrari! En wat vindt hij van de komst van Lewis Hamilton?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2024 09:01

Carlos Sainz benadrukt dat hij op goede voet vertrekt bij Ferrari, ondanks dat hij zijn zitje verliest aan Lewis Hamilton voor 2025. De Spanjaard toont begrip voor de keuze van het team.

Ferrari-coureur Carlos Sainz


"Ik heb geen slechte woorden voor Ferrari", vertelde Sainz aan het Spaanse AS. "Ik denk niet dat zij die voor mij hebben. Het is geen relatie die is stukgelopen omdat we ontevreden zijn met elkaar, maar vanwege omstandigheden."

Sainz begrijpt Ferrari's keuze voor Lewis Hamilton: "Je kunt geen nee zeggen tegen een zevenvoudig wereldkampioen. Het was een relatie die voorbestemd was om te gebeuren."

De coureur die volgend jaar voor Williams rijdt kijkt vooruit: "Mijn volgende stap is Williams, en we moeten proberen daar iets vergelijkbaars te doen als wat ik bij Ferrari of McLaren heb gedaan. Ik wil het team helpen vooruit te gaan."

"Als Williams vecht voor de top tien, moeten we ervoor zorgen dat we de komende twee jaar een consistent team in de punten zijn", aldus Sainz over zijn doelen bij zijn nieuwe werkgever.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS