Formule 1

FIA-president Mohammed Ben Sulayem: "Mijn droom is een Amerikaans en een Chinees team, dan is de F1 'mondiaal'

Uitgegeven door Peter Vader • 16 januari 2024 08:01

In 2026 worden de nieuwe reglementen van kracht, in het leven geroepen door de FIA. De nieuwe regels moeten de intrede van Audi in de F1 vergemakkelijken. De wijzigingen aan de Power Units zullen niet veranderen, ondanks dat de teams hierom verzocht hebben. Met name Red Bull drong nogal aan. Voor Mohammed Ben Sulayem, president van de Internationale Federatie, is het aanmoedigen van de toetreding van nieuwe fabrikanten een prioriteit. En wat is daarbij de grote wens? Het meedoen van een Amerikaanse fabrikant en van een Chinese fabrikant.

Ben_Sulayem_FIA_President_bron_FIAFIA-president Mohammed Ben Sulayem: ""Mijn droom is een Amerikaans en een Chinees team, dan is de F1 'mondiaal'"

Nooit eerder vertoonde suprematie!
Het Formule 1 Circus bereidt zich met de nodige spanning voor op de komst van 2026. Aan de ene kant is er de Red Bull-hegemonie, die met Max Verstappen vrijwel onaantastbaar de overwinningen aan elkaar rijgt. Een nog nooit eerder vertoonde suprematie! Bereikt door constant hard te werken aan de gestelde doelen: technisch, organisatorisch en het niet aflatende streven om de beste wagenbeheersing en stuurvaardigheid te hebben. Aan de andere kant is er de komst van Audi. Een nieuweling in het startveld, die helemaal klaar is om het Sauber-team over te nemen. Wat het met de Amerikanen wordt, Andretti en Cadillac om precies te zijn, is nog steeds afwachten. Porsche heeft afgehaakt, Audi heeft doorgezet en gaat deelnemen.

Evenwicht kwaliteit-kwantiteit
Mohammed Ben Sulayem verklaarde aan Motorsport-Magazin.com dat deze evaluatie zijn belangrijkste doelstelling is: "Als je jezelf afsluit voor verandering en jezelf beperkt tot het binnen je comfortzone houden van iedereen, zullen de nieuwe teams er niet komen." De droom van de voormalig rallyrijder is nog altijd dezelfde: “Als je mij vraagt wat mijn doel of mijn droom is, dan antwoord ik: een Amerikaans team compleet met coureur en een Chinees team compleet met coureur. Dan zou ik kunnen spreken van ‘mondiaal’. Ik heb het over constructeurs: kleine teams komen en gaan. Als ze winst zien, verkopen ze hun team. We moeten ook een evenwicht vinden tussen kwaliteit en kwantiteit.”

Red_Bull_constructors_champion_2023Nog nooit eerder vertoonde suprematie van Max Verstappen en Red Bull!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS