Formule 1

Flavio Briatore heeft een specifiek plan voor Alpine: "Flavio heeft een toverstaf en kan dingen laten gebeuren”

Uitgegeven door Peter Vader • 4 oktober 2024 07:00

Alle protesten ten spijt lijkt Alpine onder aanvoering van Flavio Briatore gewoon door te gaan met zijn reorganisatie om zich weer bij de top van de Formule 1 te voegen. Er werd in de Viry-Châtillon-fabriek heftig geprotesteerd tegen het verliezen van de motorenbouw voor de F1-Alpine door Renault. En de gepresenteerde toekomstplannen voor de Viry-Châtillon-fabriek waren voor het aanwezige personeel te vaag. Het deert Flavio Briatore allemaal niet want hij heeft een heel specifiek plan om Alpine weer naar de top te brengen. En om dit te doen moet Alpine beginnen met zijn krachtbron. F1-commentator en criticaster Eddie Jordan gelooft dat het Franse team de komende jaren een team zal zijn om in de gaten te houden. Toen hij erover sprak in de Formula for Success-podcast, zei de Ierse ondernemer: “In mijn tijd in de Formule 1 was Flavio al een heel bijzondere man.”

Flavio Briatore
Flavio Briatore

“Voor sommige dingen haatte ik hem, en voor andere dingen hield ik van hem. Je weet altijd wat hij gaat doen, en hij gaf me zijn woord: 'Ik beloof je, Eddie, in '26 of '27 zal Alpine op het podium staan.' Ik zal niet zeggen dat ik het ermee eens ben, omdat ik het gevoel heb dat ik dat wel doe. Flavio heeft een toverstaf en kan dingen laten gebeuren”, zei Eddie Jordan.

Door de slechte prestaties, vooral door de onbetrouwbaarheid van de Renault-motor, liet Alpine het project voor 2026 varen. Jordan verklaarde dat Briatore zich liever concentreerde op de prestaties van de auto dan op het contracteren van een superstercoureur. Een heel andere aanpak dan die van Ferrari. “Flavio wil de best mogelijke auto bouwen, dat hebben we al gezegd, en dan zal de beste coureur zich uiteraard tot die auto aangetrokken voelen. Dit is zijn manier om dingen te doen. Anderen doen het tegenovergestelde. Laten we de beste coureur zoeken en kijken hoe we de zaken kunnen laten werken. Waarom neemt Ferrari tenslotte Lewis Hamilton onder zijn hoede?”, sloot de door de wol geverfde oud F1-teambaas die recentelijk op vakkundige wijze topontwerper Adrian Newey bij Aston Martin binnenloodste. Eerste de techniek op orde, dan komen de mensen vanzelf…

Alpine F1




Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS