Formule 1

Geen Ferrari-test voor Lewis Hamilton in 2024: 'Mercedes-contract loopt door'

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 oktober 2024 10:38

Lewis Hamilton zal aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen geen (banden)test rijden voor Ferrari in Abu Dhabi. De BBC weet te melden dat Hamilton na zijn laatste race als Mercedes-coureur nog zoveel promotie en afscheidswerk moet doen dat hij dan nog helemaal geen Mercedes-coureur af is.

Lewis Hamilton Mercedes Ferrari

Begin dit seizoen maakte Ferrari en Hamilton bekend vanaf 2025 hun krachten te bundelen. De overstap van Hamilton zal niet standaard zijn. In veel gevallen zijn coureurs na hun laatste race direct klaar bij het team en rijden vaak daags na hun afscheid al een test voor hun nieuwe team in Abu Dhabi.

Andrew Benson, die Formule 1-correspondent van de BBC meldt dat dit voor Hamilton niet aan de orde zal zijn: "Hamilton heeft een contract bij Mercedes tot het einde van het jaar en ze zeggen dat hij aan het einde van het seizoen niet voor Ferrari kan testen, omdat ze veel promotie- en afscheidswerk moeten doen vanwege de twaalfjarige samenwerking en de achttien jaar die hij met een Mercedes-motor heeft gereden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS