Formule 1

Haas kondigt vertrek Kevin Magnussen aan: "Herinneringen die ik nooit zal vergeten"

Uitgegeven door Frank Korsel • 18 juli 2024 08:12

Het Formule 1-team van Haas heeft bevestigd dat Kevin Magnussen zijn racezitje zal verlaten na afloop van zijn huidige contract aan het einde van het lopende Formule 1-seizoen. Magnussen is de langstzittende coureur in de geschiedenis van het Amerikaanse team. Toch moet hij aan het einde van dit seizoen zijn zitje afstaan aan iemand met vers bloed.

Haas F1 Kevin Magnussen

Met 135 starts tot nu toe voor Haas, van een totaal van 175 Formule 1-starts in zijn carričre – Magnussen, die eerder ook reed voor McLaren en Renault, zal nog 12 races voor het team rijden tot de voltooiing van het seizoen 2024 bij de Grand Prix van Abu Dhabi in december. De Deense coureur behaalde zijn hoogste klassering in het Formule 1-klassement in 2018 met een negende plaats, waarbij hij in 11 van de 21 races in de top 10 eindigde en zo bijdroeg aan de beste teamprestatie ooit: een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap dat jaar.

Het Haas F1 Team kijkt ernaar uit om de rest van het seizoen 2024 met Magnussen samen te werken en zijn top 10-resultaten van Australië en Oostenrijk eerder dit jaar te verbeteren.

Magnussen reageert in een persbericht op zijn aanstaande vertrek: "Ik wil iedereen bij het Haas F1 Team bedanken – ik ben trots dat ik de afgelopen jaren voor zo'n geweldig team van mensen heb mogen rijden. In het bijzonder wil ik Gene Haas bedanken voor zijn toewijding aan mij, vooral toen hij me in 2022 opnieuw terugbracht toen ik dacht dat mijn tijd in de Formule 1 voorbij was. Ik heb geweldige momenten beleefd met dit team – herinneringen die ik nooit zal vergeten. Terwijl ik uitkijk naar het volgende hoofdstuk in mijn racecarričre, blijf ik volledig gefocust om alles te geven voor de rest van 2024 met het Haas F1 Team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS