Formule 1

Jonathan Wheatley verruilt Milton Keynes voor Neuburg: hij wordt de nieuwe teambaas bij Audi

Uitgegeven door Peter Vader • 1 augustus 2024 14:19

Dat Audi niet stil zou zitten, dat was van meet af aan een duidelijke zaak toen het merk met het logo met de vier ringen, aankondigde in de Formule 1 te stappen. De eerst namen die in Audi-verband genoemd werden waren Mattia Binotto en Carlos Sainz, vervolgens werd Andreas Seidl gerekruteerd (en weer ontslagen) en zijn opvolger is nu ook bekend: Jonathan Wheatley. Die naam kennen we van Red Bull uit Milton Keynes, waar hij maar liefst achttien jaar werkzaam was. Was..., want Wheatley gaat Milton Keynes omruilen voor Neuburg en wordt de nieuwe teambaas bij Audi onder supervisie van Mattia Binotto. “Vandaag kondigen we het vertrek aan van sportief directeur Jonathan Wheatley. Hij gaat aan een nieuwe uitdaging beginnen in de rol van teambaas van Audi's F1-project. Het hele team wenst Jonathan het allerbeste. De komende weken zullen we een nieuwe teamstructuur aankondigen”, aldus een korte verklaring van Red Bull.

Jonathan_Wheatley_bron_Red_Bull_Content_PoolJonathan Wheatley (Foto: Red Bull Content Pool)

Het nieuws is dus nu officieel en de reactie van Christian Horner volgde uiteraard ook al snel. De Engelse teambaas van Red Bull is niet ongerust en heeft vertrouwen in de middelen van het team. “Red Bull heeft een enorme kracht en diepgang. Hierdoor kun je andere figuren binnen het team promoten. De komende weken zullen we een nieuwe technische structuur aankondigen.” Jonathan Wheatley zal het Anglo-Oostenrijkse team aan het einde van het seizoen 2024 verlaten om zich, na een verplichte periode van ‘tuinieren’, bij Audi aan te sluiten. De 57-jarige Brit wordt de nieuwe teambaas van het momenteel wat omstreden Duitse merk, dat met zijn ‘Voorsprong door Techniek’ in 2026 het Formule 1 circus betreedt.

udi_F1_locatie_Neuburg_bron_Audi_MediaHet Motorsport Competence Center van Audi in Neuburg (Foto: Audi Media)



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS