Formule 1

Lando Norris tegen Max Verstappen: 'Ik rijd nu beter dan ooit'

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 oktober 2024 16:49

De strijd om het wereldkampioenschap Formule 1 tussen Max Verstappen en Lando Norris wordt zowat met de week spannender. Laatstgenoemde heeft een achterstand van 52 punten te overbruggen, maar komt wel gestaag dichterbij. Het is voor het eerst dat Norris in de positie zit om voor het kampioenschap te vechten. In gesprek met The Athletic vertelt de Britse coureur hoe hij omgaat met deze unieke situatie.



Verstappen werd de voorbije drie jaar telkens wereldkampioen in de hoogste klasse van de autosport en weet dus als geen ander hoe hij een kampioenschapsstrijd in zijn voordeel beslecht. Ditzelfde kan vooralsnog niet worden gezegd voor Norris, die een dergelijk proces in de Formule 1 voor het eerst doormaakt. Maar de McLaren-coureur gaat ogenschijnlijk goed om met de druk. “Sommige mensen denken dat er voor mij nu veel is veranderd. Maar dat is niet zo, ik werk nog steeds in de weekenden”, vertelt hij lachend.

Maar, zo stelt Norris, het is niet zo dat zijn werk er per se makkelijker op is geworden, integendeel. “Ik werk harder dan ooit tevoren om zwakke punten weg te werken en ervoor te zorgen dat ik op ieder vlak beter word. Ik voel me comfortabel met 99% van alle dingen, maar het is altijd zaak om te kijken waar we de volgende grote stap kunnen zetten.”

De drievoudig Grand Prix-winnaar hoopt Max Verstappen dit jaar dus te kunnen onttronen. Dat is uiteraard geen makkelijke opgave, maar Norris ziet het restant van zijn tweestrijd met de Nederlander in elk geval met een positief gevoel tegemoet. “Ik rijd nu zeker beter dan ooit. Ik bekijk het van weekend tot weekend en maak me niet druk over wat hetgeen daarna staat te gebeuren. Ik ga er vol voor en doe wat ik moet doen”, aldus Norris.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS