Formule 1

Lewis Hamilton zeer positief over Formule 1-rookies Franco Colapinto en Oliver Bearman

Uitgegeven door Bart • 28 september 2024 08:00

Routinier Lewis Hamilton heeft zich zeer positief uitgelaten over de nieuwelingen in de Formule 1 Franco Colapinto en Oliver Bearman. In Azerbeidzjan vocht hij met beide coureurs om een positie, maar dat is voor de zevenvoudig wereldkampioen F1 niet de drijfveer om zich positief uit te laten. Hamilton wil de nieuwelingen een warm welkom geven.

Lewis Hamilton


Na de race in Bakoe prees hij de rookies in een post op Instagram. "Het was een geweldig gevecht en het is geweldig om te zien dat er zoveel talent doorbreekt." Colapinto reageerde vol ongeloof. "Om na de race handen te schudden met Lewis, was één van de meest speciale momenten uit mijn carrière. Ik waardeer het enorm hoeveel respect hij toont. Ik kijk ernaar uit om hem snel weer te zien op de baan."

In Singapore werd Hamilton gevraagd naar zijn interactie met de nieuwe talenten in de F1. "Ik vond zijn reactie heel mooi. Het doet me denken aan vroeger toen ik naar mijn eerste Grand Prix ging. Ik was 11 jaar oud en het was de Belgische Grand Prix van 1996. Daar ontmoette ik sommige F1-coureurs."

"Toen ik in de Formule 1 kwam, kreeg ik alleen van Niki Lauda een warm welkom, maar hij reed toen al niet meer. Ik weet nog dat ik heel jong was en hoe zwaar het was. Deze twee talenten doen het geweldig. Ze zaten in Bakoe beiden voor me en reden heel goed, maakten geen fouten en ze hebben echt een mooie toekomst voor zich. Ik wilde anders zijn voor hen dan de coureurs tegen mij toen ik jong was. Ik wilde vooral positief zijn en niet negatief over ze praten. Veel mensen doen dat wel, zonder reden negatief praten over jonge opkomende talenten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS