Formule 1

Mathieu van der Poel wint WK gravel! F1-coureur Valtteri Bottas finisht in categorie 35-39 jaar op P133: "Het was echt zwaar"

Uitgegeven door Bart • 7 oktober 2024 19:25

Valtteri Bottas streed zondag mee in een ander wereldkampioenschap dan de Formule 1. De Fin stond in Leuven in België aan de start van het WK gravel wielrennen dat uiteindelijk bij de Elite-renners werd gewonnen door Mathieu van der Poel. Bottas streed mee in de categorie 35-39 jaar en finishte op de 133e positie van de 232 deelnemers die de finish haalden.

Op social media toont Bottas zich zeer tevreden dat hij de finish gehaald heeft. "Zoals verwacht was het echt zwaar. Er stonden veel mensen langs het parcours, waardoor we in het begin in een rijtje over een enkel spoor moesten fietsen. En 5 km voor de finish moest ik een lekke band repareren, maar het was een mooie dag op de fiets."

Bottas is sinds vier jaar helemaal bezeten door wielrennen en niet in de laatste plaats door zijn vriendin Tiffany Cromwell. Het leidde tot het WK gravel en uiteraard kwam het goed uit dat er geen Formule 1-race op de kalender stond.