Formule 1

Max Verstappen haalt uit naar Red Bull: “Niets liep, strategie was niets en pitstop was klote”

Uitgegeven door Frank Korsel • 1 september 2024 16:32

Max Verstappen ziet zijn leiding in het kampioenschap week in week uit slinken. Tijdens de Grand Prix van Italië in Monza eindigde de Red Bull-coureur op een teleurstellende zesde positie. Niet alleen qua performance liet het te wensen over, maar een slechte pitstop hielp Verstappen ook niet om posities goed te maken. Dit is het perfecte recept voor een boze Verstappen.

Max Verstappen Red Bull Monza

Na een rampzalige kwalificatie, waar Verstappen niet verder kwam dan de zevende tijd, kon hij ook in de race geen potten breken. In de race kon hij alleen langs George Russell komen, die naar binnen moest voor een nieuwe voorvleugel. Voor de rest kon Verstappen alleen lijdzaam toekijken hoe de Ferrari’s en de McLarens van hem wegreden.

Lando Norris maximaliseerde ook niet en kwam als derde over de streep en pakte hij de snelste ronde. Hierdoor verloor Verstappen ‘maar’ acht punten. Toch is Verstappen in gesprek met Viaplay allesbehalve blij: "Het was weer een dramatische race. Niets liep, de auto liep voor geen meter. De strategie vond ik ook helemaal niets en die pitstop was klote. In het grootste gedeelte van de race hebben we ook met minder vermogen gereden, omdat we een probleem hadden."

Daarna kwam Verstappen tot de volgende pijnlijke conclusie: "Zoals het nu gaat, kan ik geen races meer winnen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS