Formule 1

Nigel Mansell onder de indruk van 2024-seizoen Max Verstappen: “Met alle dingen die bij Red Bull spelen…”

Uitgegeven door Frank Korsel • 6 oktober 2024 09:58

Max Verstappen moet al enkele maanden alle zijlen bijzetten om zijn voorsprong in het wereldkampioenschap zo groot mogelijk te houden. Door de tegenvallende prestaties van de Red Bull RB20 ziet de Nederlander zijn voorsprong toch ieder weekend slinken. Zijn laatste overwinning scoorde Verstappen bijna vier maanden geleden in Spanje en hij ziet Lando Norris steeds dichter bij kruipen in de strijd om de felbegeerde titel. De wereldkampioen van 1992, Nigel Mansell, is onder de indruk van Verstappen. Hij vindt het knap dat Verstappen ondanks de druk goed blijft presteren.

Nigel Mansell Max Verstappen

Verstappen en Red Bull begonnen aan het seizoen waar ze in 2023 waren gebleven, uiterst dominant. Nu hangt de vlag er heel anders voor. Red Bull is de leiding in het constructeurskampioenschap kwijt en Norris’ achterstand op Verstappen is met zes Grands Prix en drie sprints nog 52 punten.

In gesprek met Top Offshore Sportbook laat Mansell weten respect te hebben voor de drievoudig wereldkampioen: "Ik denk dat dit het fantastische is van de Formule 1. Alles is mogelijk en Max is de regerend wereldkampioen en hij heeft een enorme kans om dit jaar opnieuw wereldkampioen te worden. Met alle dingen die spelen bij Red Bull moet je echt je petje afnemen voor het feit dat Max zijn concentratie weet te behouden”, begint de enkelvoudig wereldkampioen.

“Zijn auto is niet zo competitief als andere auto's, maar hij heeft een aantal fantastische races gereden. Ik denk dat hij zomaar naar Mercedes kan verhuizen. Maar het wordt interessant en hopelijk kan Red Bull hem behouden. Volgens mij heeft hij sowieso een contract, maar ik weet dat in de Formule 1 alles mogelijk is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS