Formule 1

Ontslagen Formule 1-teambaas slaat terug en wijst naar incompetentie bij Alpine in Piastri-saga

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 oktober 2024 12:40

Otmar Szafnauer neemt afstand van de contractrel rond Oscar Piastri bij Alpine in 2022. Hij zegt dat zijn persoon werd gebruikt om 'de incompetentie van anderen af te leiden'.

Oscar Piastri verruilde Alpine voor McLaren en is nu tweevoudig Grand Prix-winnaar.


Szafnauer, voormalig teambaas bij Alpine, onthult dat er een contract was dat nooit werd uitgevoerd. "In november was er een twee weken durend tijdvenster waarin het had kunnen gebeuren, en dat gebeurde niet", zegt hij.

Hij beweert dat Alpine zijn afbeelding gebruikte op een persbericht om de schuld bij hem te leggen, hoewel hij pas maanden later bij het team kwam. "Het liet zien dat er mensen binnen de Alpine-organisatie waren die onbetrouwbaar waren en het op mij gemunt hadden", aldus Szafnauer.

De Grand Prix van de Verenigde Staten staat voor de deur. Daar zal Piastri voor McLaren rijden, terwijl Alpine nog steeds worstelt met hun prestaties.

Szafnauer gelooft dat Alpine een sterkere zaak had gehad als ze naar de Britse rechtbank waren gestapt in plaats van naar de FIA. "In het Engelse recht hadden we misschien gewonnen", concludeert hij.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS