Formule 1

Sterk staaltje nationalisme van Damon Hill: "Max Verstappen heeft alles te verliezen"

Uitgegeven door Bart • 3 oktober 2024 13:02

Damon Hill is nooit weg van een sterk staaltje nationalisme en ook als hem wordt gevraagd wie in de toekomst wereldkampioen Formule 1 gaat worden kiest de Brit een aantal landgenoten. Ook gaat hij in op de huidige titelstrijd tussen Max Verstappen en Lando Norris en de wereldkampioen van 1996 geeft hoog op over zijn landgenoot.

Verstappen Norris


"Ik denk dat Lando alle ingrediënten in zich heeft om kampioen te worden", zegt Hill in de podcast F1 Explains. "Hij heeft de kwaliteiten en is totaal niet blij met een tweede plaats. Dat zag je voor de zomerbreak toen hij zei dat hij in het eerste deel van het seizoen niet goed genoeg was. Dan zie je echt iemand die het uiterste van zichzelf vraagt. Goed is niet genoeg, hij wil de beste zijn."

Hill noemt nog andere kandidaten. "Oscar Piastri moet nog een aantal jaar de tijd krijgen, net zoveel seizoenen als Lando nu heeft gehad. Oscar heeft nog veel te leren, maar heeft zeker het talent en de vastberadenheid. Ik heb erg onder de indruk van Oscar. Ik zou George Russell zeker niet uitsluiten. En Charles Leclerc is in meerdere opzichten een echte Ferrari-coureur. Het is winnen of verliezen voor Charles, maar op die manier kun je ook een kampioenschap winnen."

Hill krijgt de vraag voorgelegd of hij liever eerste of tweede zou staan. "Het is beter om een voorsprong te hebben en die te verdedigen. Als je jaagt, heb je niets te verliezen, maar aan de andere kant sta je wel achter. Het is altijd beter om die punten al binnen te hebben. In motorsport heb je altijd spanning, daar kun je niet omheen. Je moet met de druk om kunnen gaan. Max heeft alles te verliezen. Het is vergelijkbaar met mijn situatie in 1996. Toen werd het gat tegen het einde van het seizoen ook kleiner. Dan kan het heel spannend worden. Je moet zeker niet denken dat je er al bent."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS