Formule 1

Vandaag jarig: De onstuitbare Jan Lammers telt 61 lentes en nog steeds razendsnel

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 juni 2017 17:26

De Nederlandse racelegende Jan Lammers is vandaag jarig. De racegoeroe is vandaag 61 jaar jong geworden. Lammers die al vanaf zijn jeugd achter het stuur van racebolides zit, weet nog steeds van geen ophouden en raast nog lekker door. Met de Dallara P217 Gibson LMP2 gaat het team dit jaar deelnemen aan de European Le Mans Series en de lange afstandsrace van het jaar, dé 24 uur van Le Mans. Frits van Eerd, Jan Lammers en Rubens Barrichello nemen plaats in de auto.

Formule 1 2017 Jan Lammers


Zijn tijd in de Formule 1 was misschien niet de meest succesvolle door gebrek aan budget en een competitieve bolide. Daarentegen is Lammers uitermate succesvol in enorm veel andere raceklassen. Denk maar aan de 24U van Le Mans en diverse Formule- en toerwagenklassen. Waarbij zijn historische zege in de Le Mans van 1988 samen met Andy Wallace en Johnny Dumfries zijn grootste zege is.

Jan Lammers met zoontje


Behalve dat de racelegende zich winnaar van Le Mans mag noemen is 'Jantje' ook Honorary Member of the BRDC een titel die hij deelt met Enzo Ferrari en Juan Manuel Fangio. Ook runde hij jarenlang Racing for Holland en had Team Nederland in de A1GP.

Racing Team Nederland


Jan Lammers in Le Mans met Rob Slotemaker en Steve McQueen: de eerste keer...

Jan Lammers vertelt hoe dicht winst en verlies bij elkaar zitten

Jan Lammers schrijft geschiedenis op Le Mans + VIDEO'S

Jan Lammers straalt op Zandvoort: handtekeningen, op de foto en racen in de Porsche 917K

Jan Lammers gaat 'brommen': "In mijn tijd moest je je behelpen"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS