Formule 1

VIDEO - Waarom slaagde Mercedes erin om in 2024 weer terug te keren aan de kop van het F1-veld?

Uitgegeven door Peter Vader • 6 oktober 2024 08:00

Met de twee overwinningen behaald in Oostenrijk en Engeland heeft Mercedes dit seizoen een einde gemaakt aan een periode van niet als winnaar over de eindstreep gaan. Sinds 2021 zijn er zelfs geen opeenvolgende eerste plaatsen meer behaald. De dubbel in België was helemaal een hoogtepunt, maar werd tenietgedaan door de diskwalificatie van George Russell. De laatste overwinning in Brazilië in 2022. Beide keren was niet zevenvoudig F1-wereldkampioen Lewis Hamilton maar zijn jonge teamgenoot George Russell de coureur die de overwinning achter zijn naam schreef. Nu Hamilton het team uit Brackley aan het einde van dit jaar verlaat, krijgt George Russell eindelijk zijn verdiende plek als eerste rijder.

George Russell F1 Mercedes
George Russell

Het geheim: ervaring!
Genoeg over George Russell, hij heeft in principe nog een lange weg te gaan en hij zal gegarandeerd nog veel laten zien. Misschien ooit F1-wereldkampioen? De potentie heeft hij! Op dit moment is het interessanter om hem te laten vertellen wat de reden is dat Mercedes in 2024 weer back-on-track is. Volgens de Engelse coureur is het geheim achter Brackley ‘s succes te herleiden tot de persoon van James Allison. De ingenieur heeft een zeer lange ervaring in de Formule 1, waaronder drie jaar als technisch directeur van Ferrari (2013 – 2016). Allison hervatte dit jaar dezelfde rol van technisch directeur bij Mercedes, nadat hij deze van 2017 tot 2021 ook had vervuld.

James Allisson F1 Mercedes
James Allisson

Stappen voorwaarts gemaakt
“Ik geloof dat de nieuwe betrokkenheid van James Allison bij het project een enorm voordeel voor ons is geweest. We hebben zijn talent binnen het team altijd benut, maar met een duidelijke begeleiding en een uitgesproken richting om het werk en de vaardigheden van de ontwerpers en aerodynamici te maximaliseren, was zijn aanwezigheid fundamenteel. De ervaring die hij heeft is ook enorm, dat was een belangrijke factor ”, aldus George Russell, die afsloot met “De hernieuwde topprestaties van onze kant en die van McLaren, waren zeker een aangename verrassing, misschien ook een beetje geïnitieerd door de ineenstorting van Red Bull. Ik geloof dat we stappen voorwaarts hebben gemaakt en dat zij terug zijn gegaan, maar in een normaal seizoen zou een coureur en een team niet elke race moeten winnen, dat is toch ècht de norm ”.

Mercedes P1 en P2 Spa-Francorchamps 2024



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS