Formule 1

Voorsprong Lando Norris op Max Verstappen kwam niet van zelf: “Was zeker niet aan het cruisen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 september 2024 17:12

Lando Norris scoorde tijdens de Grand Prix van Singapore zijn derde overwinning van het seizoen geboekt. Zijn sterke optreden bezorgt McLaren wederom een overwinning, de vijfde dit seizoen. De Britse coureur reed een indrukwekkende race en bouwde een voorsprong van ruim twintig seconden uit op Max Verstappen. Ondanks het grote gat moest Norris alles op alles zetten om uit te lopen op de Red Bull-coureur.

Lando Norris Max Verstappen

Het Marina Bay Street Circuit staat bekend om zijn smalle bochten en door de hoge temperaturen zit een ongeluk in een klein hoekje. Ondanks deze omstandigheden wist Norris een indrukwekkend gat te slaan naar zijn rivaal Verstappen.

In de FIA-persconferentie vertelt Norris dat hij hard moest pushen om het gat richting Verstappen te slaan: "Ik was waarschijnlijk te hard aan het pushen. Het was zeker niet alsof ik aan het cruisen was. Ik probeerde een gat te openen en op een gegeven moment wilde ik misschien een pitstop maken voor de snelste ronde, maar Daniel stal dat op het laatste moment van me.”

“Het was zeker geen gemakkelijke race. Vooral op de harde banden was het moeilijk om het tempo vast te houden. Maar ik was echt aan het pushen, misschien zelfs te veel, en dat leidde tot wat fouten. Gelukkig ging het verder goed."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS