Autosport Internationiaal Singleseaters • Eurocup Formule Renault 2.0

Sasahara eerste Japanse Formule Renault 2.0-winnaar sinds Kobayahsi in 2005 + UITSLAG

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 31 mei 2015 06:04

SPA-FRANCORCHAMPS - Ukyo Sasahara heeft in de Eurocup Formule Renault 2.0 zijn eerste overwinning behaald. De Japanse ART-junior had op het F1-circuit van Spa Francorchamps een betere start dan poleman Jake Hughes en won als eerste Japanner weer een race sinds oud F1-coureur Kamui Kobayashi in 2005. Jake Hughes behield wel de tweede plaats terwijl het laatste podiumplaatsje werd opgeëist door Tech 1 coureur Anthoine Hubert.

Op zijn 21ste verjaardag mocht Koiranen GP-coureur Jake Hughes vanaf pole vertrekken, met naast zich ART-junior Ukyo Sasahara. Bij het doven van de lichten had de Japanner duidelijk de betere start en binnen enkele meters was hij de Brit al voorbij. Sasahara wist vervolgens uit de klauwen te blijven van zijn achtervolgers Jake Hughes en Jack Aitken. Aitken verloor zijn derde positie echter al snel aan Anthoine Hubert, toen de wedstrijdleiding de safetycar in de baan bracht voor het opruimen van twee AVF-bolides.

Bij de herstart wist Sasahara de aanvallen van Hughes af te slaan om de 25 minuten durende race te winnen. Manor MP Motorsport had twee rijders in de top tien, waarvan Ignazio D’Agosto op de vijfde plaats.