Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Mick Schumacher toont zijn vorm met nog een podium, Rinus van Kalmthout knap zesde + UITSLAG

Uitgegeven door Peter Vader • 29 januari 2017 16:58

Na zijn overwinning in de eerste race, zette Mick Schumacher zijn goede vorm voort in de vervolgraces tijdens het weekend op het Buddh International Circuit. In Race 2 vergrootte kampioenschapsleider Joey Mawson zijn voorsprong met een overtuigende overwinning in een actievolle race. Ralf Aron eindigde op de tweede plaats, met een kleine voorsprong op Mick Schumacher, die terugvocht vanaf zijn achtste plaats op de startgrid.

Mick Schumacher portret

Schumacher veroverde zijn eerste pole in het kampioenschap, na een intens gevecht met Newey. In de 30 minuten durende kwalificatiesessie zagen we Schumacher en Newey vechten om de snelste ronde. Met een tijd van 1: 50,749 pakte Schumacher uiteindelijk de snelste ronde ooit gedaan door de F2000 op het Buddh International Circuit.

Newey

In de tweede race begon Yoshiaki Katayama op de pole position naast Schramm. Terwijl alle coureurs een vlekkeloze start hadden, ging Pavan Ravishankar in de derde bocht in de fout en botste hij tegen Drugovich. Hierdoor kwam de safety car in de baan. Nadat de race was hervat, ging Mawson aan Schramm voorbij aan het einde van het lange rechte stuk en nam hij de leiding. Schramm verloor een positie aan Aron en twee ronden later gingen chumacher en Newey ook nog aan Schramm voorbij. Mawson trok een groot gat ten opzichte van zijn achtervolger en pakte comfortabel zijn tweede overwinning van het seizoen. Aron en Schumacher completeerden het podium. Newey werd vierde voor Schramm, Rinus van Kalmthout bewees opnieuw zijn vorm door met zijn zesde plaats de top zes af te ronden. Heel knap, als je bedenkt dat in de top van dit veld met F3- en F4-coureurs, de rookie uit Hoofddorp de rijder is met de minste autosport-ervaring!