Hywel Lloyd tweemaal het sterkst van 31 coureurs tijdens Spa Formula Summer in de Belgische Ardennen

Uitgegeven door Dirk Kempen • 26 juni 2017 20:12

Voor het eerst werd op Circuit de Spa-Francorchamps de Spa Formula Summer gereden. De samenwerking tussen de AFR Pokale en de Italiaanse Formule 2 Trophy was erg succesvol. Maar liefst 31 Formule 3 coureurs begonnen het weekeinde in de Belgische Ardennen.

null
Welshman Hywell Lloyd was de snelste in de kwalificatie en mocht de race op zaterdag vanaf pole position starten. De start van Lloyd was niet goed, Chris Dittman ging hem gemakkelijk voorbij. Dittman maakte echter een fout waardoor Lloyd hem weer voorbij ging. Nogmaals probeerde Dittman te profiteren van de slipstream, dit ging echter mis. De Engelsman raakte Lloyd met zijn voorvleugel. Door een beschadigde voorvleugel moest Dittman de rest van de race zijn tweede plaats verdedigen. Philipp Regensperger zette Dittman onder druk, maar hij kwam er niet voorbij. In het middenveld viel regerend Zwitsers F3 kampioen Sandro Zeller terug. In de eerste ronde werd de ervaren rijder aangereden door een concurrent. Zeller moest genoegen nemen met de dertiende plaats.

null
Voor de tweede race waren de omstandigheden anders, de F3 rijders werden uitgedaagd door een opdrogende baan. Ondanks de lastige omstandigheden viel het aantal incidenten mee. Lloyd gebruikte zijn ervaring om een voorsprong van 19 seconden op te bouwen richting Dittman. Dittman, op zijn beurt, had 22 seconden voorsprong op de nummer drie, Kurt Böhlen. Böhlen was binnen vier ronden van plaats zes naar plaats drie gereden.

Later in het jaar is er meer Formule 3 op Circuit de Spa-Francorchamps. Op 28 en 29 juli rijdt het FIA Formula 3 European Championship drie races in het voorprogramma van de 24 uur van Spa. Het Nederlandse F3 team Van Amersfoort Racing zal waarschijnlijk met drie coureurs aan de start staan.