Karting • KNAF

Jayden Thien wint kart na spannende finale Formido Talentscouting 2018: "Ik ben superblij"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 januari 2018 02:15

Hij was zo trots als een pauw net als zijn familie en sponsors. Jayden Thien (9) uit Echt kon het maar moeilijk bevatten, maar de snelle karter won tijdens Kartbeurs van Nederland de finale van de Formido Talentscouting 2018. Het werd een spannend slot van de talentenjacht. Na een lang traject dat in de zomer van 2017 met ruim 400 deelnemers begon, stond het jonge karttalent uit Limburg samen met acht andere karters in de finale. Uit handen van wethouder Jop Fackeldey en Christian Snoek van Kartcentrum Lelystad ontving Thien een gloednieuwe kart. "Ik ben superblij dat ik gewonnen heb!"

Jayden Thien Formido babes Frans Colle

De Formido Talentscouting is een initiatief van Kartcentrum Lelystad en is bedoeld voor jong karttalent tussen de 7 en 10 jaar, dat nog geen wedstrijdlicentie heeft. Er werd de afgelopen maanden getraind op snelheid, bochten, remmen en andere racetechnieken alsmede op omgang met de media en sponsoren. Ook potentie en ontwikkeling telden mee in de jurybeoordeling van de kwart- en halve finale.

In de grote finale die afgelopen weekend plaatsvond tijdens de Kartbeurs van Nederland, draaide het echter om pure snelheid. De finalisten reden vier races, waarbij elk resultaat punten opleverde en waarbij van elke deelnemer de slechtste klassering geschrapt werd. Jayden won drie van de vier races en verzamelde daarmee het maximaal aantal punten. Hij wint een gloednieuwe kart t.w.v. € 1.700,- en deelname het Nederlands kampioenschap karting 4-takt van Chrono Karting. "Ik heb nog extra getraind om er helemaal klaar voor te zijn. Tijdens de races ging het echt super goed!", blikte Jayden terug. "Ik hoefde bijna niet in te halen want ik reed heel veel vooraan. In het begin was de baan wat glad, maar later ging het steeds beter. Ik ben superblij dat ik gewonnen heb!"

Jayden Thien grote beker

“Het is super om te zien dat steeds meer jonge kinderen willen karten! Ruim 400 kinderen zetten afgelopen zomer een tijd neer voor de Formido Talentscouting en daarvan gingen we door met de 12 provinciesnelsten en de overall snelste", zei Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad, over de Formido Talentscouting. "Zij hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan hun racetechniek én presentatie naar de media en sponsoren. Ik ben erg onder de indruk van het niveau en talent van alle finalisten! We gaan nog veel van deze talenten horen!”