Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

Dubbele overwinning voor BMW in Spa; Nicky Catsburg tweede, Buurman vijfde, Frijns achtste en Silver-Cup podium voor Breukers

Uitgegeven door Peter Vader • 29 juli 2018 17:44

De #34 Walkenhorst Motorsport- BMW M6 GT3 heeft een onvergetelijke overwinning in de 70e editie Total 24 Hours of Spa behaald, dankzij een uitstekende teamprestatie van het Walkenhorst team en het coureurstrio Phillip Eng (ook winnaar in 2016), Tom Blomqvist en Christian Krognes. De tweede plaats werd opgeëist door het #99 Rowe team met hun BMW M6 GT3. Onze landgenoot Nicky Catsburg, die terzijde werd gestaan door Alexander Sims en Jens Klingmann, mocht alweer het podium beklimmen. Dit keer weliswaar niet als winnaar zoals in 2015, maar dat mocht de pret niet drukken. De derde plaats ging naar de #29 Montaplast van Land-Motorsport Audi R8 LMS, waarvan de jonge ploeg Kelvin van der Linde, Sheldon van der Linde en Jeffrey Schmidt een prestatie leverden die hun jarenlang niet lukte.

Spa 2018 winnaar Walkenhorst-BMW

Het winnende trio behoorde gedurende de gehele race tot de koplopers en ging aan de leiding vanaf negen uur 's avonds tot in de vroege ochtenduren. Dit bewees hun vermogen om tijdens de meest uitdagende uren van een endurancerace aan kop te rijden, waarbij de auto tijdens de race verschillende full corse yellow periodes en zelfs een rode vlag situatie doorstond. Leuke bijkomstigheid was dat de winnende BMW in een livery rondreed van event-sponsor Total tijdens deze 70ste jubileum editie van de roemruchte 24 uurs race te Spa.

Rowe BM M6 GT3

De BMW M6 GT3 van ROWE Racing zorgde in de tweede helft van de race voor een stevige bedreiging voor de leider, maar de ploeg van Walkenhorst bleef er opvallend koel onder, om zodoende overwinning binnen te slepen. De ROWE-BMW zorgde voor een 'BMW-één-tweetje' en realiseerde daarmee de 24e overwinning van het Beierse merk in de Belgische klassieker.

De # 333 Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 won de Pro-Am-klasse en veroverde een uitstekende vijftiende plaats overall finish dankzij een schitterende inhaalrace van Alexander Mattschull, Rinat Salikhov, David Perel en Daniel Keilwitz.

Spa 2018 volop publiek

In de Silver Cup domineerde de # 12 Ombra Racing Lamborghini Huracan GT3 tijdens vrijwel de hele race, maar op de finishlijn wisten zij de #78 Barwell Motorsport Lamborghini Huracan GT3 maar nipt voor te blijven. Vanwege deze tweede plaats van de Barwell-Lamborghini stond onze landgenoot Rick Breukers ook vol trots op het podium! Yelmer Buurman eindigde met zijn Mercedes niet onverdienstelijk op een vijfde plaats overall en Robin Frijns klasseerde zijn Audi uiteindelijk als achtste.