Formule 1

'Adrian Newey gaat stoppen bij Red Bull, hij is ongelukkig met de machtsstrijd binnen Red Bull'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 april 2024 15:33

Adrian Newey gaat naar verluidt stoppen bij Red Bull Racing en wordt getipt voor een mogelijke overstap naar hun grootste rivaal Ferrari. De legendarische F1-ontwerpgoeroe - en Red Bulls technisch directeur - is volgens Auto Motor und Sport van plan om "tijdig zijn afscheid aan te kondigen". Newey was erg succesvol met zijn auto's en Max Verstappen veroverde de afgelopen jaren drie keer op rij de wereldtitel in de Formule 1.

Adrian Newey to leave Red Bull


De Duitse publicatie meldt dat Newey "ongelukkig is met de machtsstrijd binnen het team" en graag "al eind 2024" bij een ander project aan de slag wil. Newey heeft Red Bull "verteld dat hij verder wil", meldt de BBC, die eraan toevoegt dat hij "onrustig" is geworden bij het team na de controverse met Horner.

De succesvolle ontwerper staat vermoedelijk tot eind 2025 onder contract bij Red Bull, nadat hij vorig jaar een verlenging tekende bij de regerend wereldkampioen. AMuS beweert dat Newey's meest waarschijnlijke bestemming Ferrari zou zijn, waar hij de aankomende Lewis Hamilton en Charles Leclerc zou vergezellen. Mercedes en Aston Martin worden ook genoemd als mogelijke alternatieven voor het 65-jarige Britse ingenieursbrein.

Sinds de start van het F1-seizoen 2024 wordt er druk gespeculeerd over de toekomst van Newey, na de controverse rond Red Bull-teambaas Christian Horner.

Te midden van geruchten over ontevredenheid binnen het team, werd Newey naar verluidt nog tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië in maart een contract voor "veel geld" aangeboden door Aston Martin-chef Lawrence Stroll.

Als Newey Red Bull, waar hij sinds 2006 werkt, inderdaad verlaat, zal het een stormloop worden om zijn diensten te bemachtigen, aangezien hij wordt beschouwd als de grootste auto-ontwerper ooit in de F1. Van Newey is bekend dat hij tijdens zijn carrière drie keer toenaderingen van Ferrari heeft afgeslagen en hij heeft publiekelijk toegegeven dat hij 'emotionele spijt' had van het niet werken met Ferrari of Hamilton.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS