Formule 1

'Adrian Newey is rond met Aston Martin, bevestiging in Baku'

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 september 2024 12:56

Volgens berichtgeving van de Daily Mail is de kogel bijna door de kerk: Adrian Newey vertrekt naar Aston Martin. Sinds Newey begin dit jaar zijn vertrek aankondigde bij Red Bull Racing, is menig team op jacht gegaan naar de handtekening van de voormalig hoofdontwerper bij de Oostenrijkse renstal. De deal wordt naar verluidt bevestigd tijdens het eerstvolgende Formule 1-weekend in Baku.


Newey was van 2006 tot en met 2024 werkzaam voor Red Bull en won in die jaren liefst vijf wereldtitels bij de constructeurs met het team. De interne machtsstrijd binnen Red Bull en de beschuldigingen aangaande grensoverschrijdend gedrag aan het adres van teambaas Christian Horner, worden gezien als de voornaamste reden van zijn vertrek.

Meerdere teams waren lange tijd in de running voor de diensten van Newey, onder meer Ferrari, Williams en McLaren toonden interesse, maar zij lijken nu dus mis te grijpen. The Daily Mail meldt dat er een contract klaarligt voor Newey dat twintig miljoen per jaar waard is.

Het team van Aston Martin is al een aantal jaar bezig aan een gestage opmars richting de top van de Formule 1. De Britse renstal opende vorig jaar een hagelnieuwe fabriek tegenover het circuit van Silverstone en medio dit jaar hoopt de equipe ook gebruik te kunnen maken van een eigen windtunnel. Aston Martin staat momenteel op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS